torsdag 16 april 2009

Antifeminism och konservatism från en FP politiker.

Skriver om detta på Feminetik i detta inlägg, kände att jag behövde skriva om det då det är ytterligare en antifeministisk och konservativ artikel i media (även om jag inte gillar att länka till kvällstidningar och andra liknande ställen) - i flera flera år har det varit konservatism och antifeminism som har tagit mer och mer plats.

Jag kommer att repetera det jag skrev på feminetik, här.

Hela artikeln sjuder av konservatism och förakt mot feminister, konstanta hoppade i konstiga slutsaster typ: "vänta det regnar ute! kvinnor och feminister förtrycker män!" eh... Sen är det någon som inte inser hur detta med privilegier fungerar. När en bekämpar patriarkatet, underordningen av kvinnan i samhället, dessa privilegier - som ges, has och tas av den grupp som förtrycker - kommer att försvinna och ges upp.

Sen är jag sååå trött på "bevara olikheter" -pratet hit och dit. Nä det är bara ursäkter från konservativa för att tvinga in folk i könsmallar. Låt folk få vara sig själva!
Meta skriver bra om detta i ett inlägg på sin blogg


Och glorifierandet av machoidealet är bara så typiskt och extremt tröttsamt!

Och smutskastandet av Fi är bara så lågt!

2 kommentarer:

 1. Ja, smutskastandet av Fi är hyffsat felaktigt dessutom. Finns ett videosvar nu: http://www.youtube.com/watch?v=rRXYn2UyscA&feature=channel_page

  Du, jag skulle vilja fråga dig en sak. Skulle du vilja mejla mig på veronica.svard (a) feministisktinitiativ.se

  ...så vore jag glad!

  SvaraRadera
 2. Bra video! :)
  Blir så trött när folk sprider fördomar sådär :(

  Okej, har skrivit till dig nu.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.