måndag 18 maj 2009

Kvinnor dubbelbestraffas i arbetslivet.

Enligt en undersökning som länkas på bloggen Trollhare så diskrimineras kvinnor som inte skaffar barn i arbetslivet. En kvinna som väljer att skaffa barn diskrimineras också precis som det står i blogginlägget. Kvinnor förväntas just skaffa barn av arbetsgivare - förr eller senare. Skaffar hon barn så försvinner eller minskar chansen att hon får en högre befattning, eller så förlorar hon den befattning hon har och får en sämre befattning för arbetsgivare antar oftast att hon kommer att vilja vara heltid hemma med barnen. En kvinna som inte vill skaffa barn baktalas och blir orättvist behandlad - dubbelbestraffning. Vad än en kvinna gör så bestraffas hon.

När det handlar om att jobba och hemarbete. Kvinnor som jobbar heltid, och som har ett parförhållande med en man, sliter fyra gånger så mycket i hemmet jämfört med mannen. I snitt gör kvinnor 3 gånger så mycket hemarbete jämfört med män. Det är också skillnad i välbefinnande mellan kvinnor och män, kvinnor mår sämre och det för sådant som detta. Artikel.

Typiskt, ledsamt och bittert. Förändring behövs, nu. Punkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.