måndag 20 juli 2009

Konservativa anti-feminister och biologister i media.

Så ytterligare en biologistisk och konservativ artikel i media gjorda av personer som talar om frivilja och individen, men uppenabarligen menar något annat. För det räcker med att veta vad flera av dessa skrivit förut och läsa artikeln för att en ska fatta att denna konservativa definition och förespråkande av den unika individen och fri vilja är: " du får vara den unika individ som du är och välja - så länge som du väljer att vara kvinna eller man!". Dom pratar om individen men det handlar snarare om att en individ ska begränsas och behandlas utefter det förväntade könet.

Sen är det typiskt att se den förnekande syn som dessa har på könsrollsnormer och hur mycket dom påverkar alla i samhället. Misogynism och sexism går djupt i samhället och är både normaliserat och internaliserat, men det förnekas snarare av dessa. Att många individer väljer att göra saker utefter sådant som könsförväntan avfärdas som "biologiskt", som detta med yrken.

Den anti-feministiska propagandan och smutskastande av genusforskning är inget nytt heller i media nu förtiden. Det är samma struntprat som vanligt om feminism i artikeln.

5 kommentarer:

 1. Biolgister har aldrig hållt på med vetenskap utan parasiterar på folks osäkerhet som är lätt att tjäna pengar på genom populärvetenskapliga böcker och seminarier. Dessutom är teorierna dåligt underbyggda. Sen finns det massa forskare som inte håller med om deras ståndpunkter men de brukar inte synas så mycket eftersom de inte är den rådande ordningen.

  SvaraRadera
 2. En av undertecknarna är Pär Ström vilket borde säga det mesta om kvaliteten och logiken i artikeln.

  Som vanligt har de missuppfattat det mesta. Ibland undrar jag om det är riktiga missuppfattningar eller medvetena feltolkningar?

  Tyvärr smutsar de ner både feminism, jämställdhet och biologi med sina felaktiga och vansinniga slutsatser.

  Jag har skrivit en hel del om ämnet, det ligger mig rätt varmt om hjärtat...

  SvaraRadera
 3. Ta bara det sista de skriver - det är ju i sig en självmotsägelse:
  "Med tanke på att det finns biologiska skillnader mellan könen, samt att alla individer är olika, är det inte särskilt troligt att varje yrkeskategori och varje arbetsplats i hela landet samtidigt kommer att ha en exakt jämn könsfördelning."

  Jo - eftersom alla individer är olika, borde det vara en betydligt jämnare könsfördelning än i dag på väldigt många mer arbetsplatser - om inte könsrollsfascisterna höll kvinnor och män åtskilda trots att det som skiljer individer åt är att vissa har stora bröst och andra har kuk. Ibland sitter de på samma individ, för övrigt. Så mycket för de "enorma" skillnaderna mellan könen.

  SvaraRadera
 4. lilithsvalin, ja för det dom gör är ju att grunda deras "forskning" på just konservativa grunder, alltså när dom förvrider och förvränger för att passa in i deras konservativa syn på samhällets och dess individer.

  Också ett problem, att det är allt fler anti-feminister och konservatister som får höras mer och mer i media.

  SvaraRadera
 5. meta, ja jag håller med, det är så motsägelsefullt att jag inte riktig förstår hur dom inte själva kan fatta detta. Så dom anser att: "alla är unika individer, men det finns biologiska skillnader! Så bla bla konservativa ursäkter bla" -osv.

  Det är ju uppenbart att dom motsätter sig att folk får vara och är unika individer.

  Och ja personerna som står bakom artikeln så är ju flera av dom kända biologistiska anti-feminister och konservatister, så det är typiskt från deras sida.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.