torsdag 8 oktober 2009

Konservativt prat i jämställdhetsdebatten.

Har märkt några tendenser i debatten som varade kring Anna Anka, och det var att det fanns flera personer, kända som okända, som påstod att det Anna Anka sa var"nytt och fräscht" i den "tråkiga" jämställdhetsdebatten. Vad är "nytt och fräscht" med konservativa ideal när det handlar om kön? Det är ju samma gamla skit som en fått höra genom åren.
Och att säga att debatten om jämställdhet är "tråkig", vilket kom från framförallt konservatister och biologister, så undrar jag om det har att göra med den konservativa synen på kvinnor och män. Alltså det brukar påstås i stil med: "spänningen mellan könen kommer inte finnas när alla blir jämställda!" vilket är på samma linje som "jämställdheten har gått för långt" -tramset. Har skrivit om detta förut.
En person måste få vara och växa som den unika individen, inte hämmas och tvingas in i ett könsfack.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.