fredag 4 juni 2010

Förbudet mot abort i Brasilien.

Ett blogginlägg på feministing: "The Impact of the Abortion ban in Brazil" som också länkar till en annan artikel som handlar om en undersökning och om det förbud mot abort som finns i den väldigt katolska Brasilien och hur det påverkar kvinnors liv. Enbart om det handlar om att en kvinna blivit våldtagen, att hennes liv är i fara eller "or when the fetus has severe genetic abnormalities" så tillåts abort. Undersökningen visar på att trots hur det ser ut i lagen så gör 1 av 5 kvinnor abort, samt att 200 000 kvinnor varje år blir inlagda på sjukhus på grund utav alla dom komplikationer som kommer av osäkra aborter. Detta hade chockerat läkare som blev förvånade över hur vanligt det var med illegala aborter.
Det visar vilken okunskap och ignorans som finns bland läkarna, över hur dom och politiker i landet gång på gång inte tar minsta hänsyn till alla kritiska röster i landet, till över hur det drabbar kvinnor, till andra liknande undersökningar, över hur det ser ut i andra länder som har förbud mot abort, och detta visar på hur den katolska kyrkan begränsar och förtycker.

Precis som blogginlägget tar upp så tänker en ju att detta borde få fler att reagera över hur vidrigt det är med denna lag, över hur många kvinnor som drabbas av många komplikationer, över hur många tusentals kvinnor dör varje i världen år på grund utav en sådan lag. Men istället så vill den Brasilianska kongressen göra det ännu värre med ett nytt förslag som visar än mer på denna ignorans och hur dom fullständigt skiter i kvinnors hälsa och liv :(

Det står mer om detta i blogginlägget och artikeln.


2 kommentarer:

 1. Det är precis likadant i Nicaragua som ändrade sin lag för 4 år sen. man kan inte ens göra abort om man blivit våldtagen eller blivit utsatt för incest. Hur kvinnofientligt är inte det?
  faktum är att kvinnor kommer fortsätta att göra abort oavsett om det är lagligt eller inte. i det senare fallet finns det stor risk att kvinnor skadas svårt och till och med dör.

  SvaraRadera
 2. Ja det är samma kvinnofientliga skit :(
  Och det har blivit värre i andra länder, det talas oftare om att begränsa aborträtten allt mer, och allt fler kvinnor drabbas av denna misogyna förtryckande skit.

  Ja kvinnor kommer att fortsätta ändå, det visar sig ju i alla länder där abort är olagligt.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.