torsdag 18 november 2010

"18 i juryn - alla män"

Sett idag på knuff "18 i juryn - alla är män". Det handlar visst om en internet konferens, Sime Awards 2010, där priser delas ut och juryn består av "handpicked team of experts within the areas Internet, technology, journalism and entreprenurship", men inte en endaste kvinna inom dessa områden kunde dom hitta?!
Fler citat:
"Det är en intressant fråga och det är jättetråkigt att det är så få kvinnor i juryn.
"
"
Men juryn har handplockats för sin kompetens och har alla en gedigen bakgrund.
"
Jasså, inga kvinnor inom branschen som har kompetens och gedigen bakgrund? Och "få" kvinnor är det ju inte, det finns inga alls i juryn...
För det finns många kvinnor inom branschen med mycket kompetens! Men på något sätt så kunde dom alltså inte hitta en enda. Men detta är något som jag känner igen, det är det typiska tillsammans med dom typiska svaren: "det är tillfälligheter! Jag lovar!" som kommer fram för att försvara något sådant här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.