fredag 26 november 2010

Kampen mot mäns våld mot kvinnor

Igår var det FN:s internationella dagen mot mäns våld mot kvinnor. Som feminist kämpar en hela tiden mot mäns våld mot kvinnor, sådana dagar kan då hjälpa till att uppmärksamma att så många kvinnor förföljs, misshandlas, våldtas och mördas, något som för ofta osynliggörs eller rent av avfärdas. Kvinnojourer ger hjälp och stöd åt kvinnor som blivit utsatta för våld och hot och gör så mycket dom kan. Det går att då och då se andra tala om det, myndigheter som säger sig ha medvetenhet om det, men för det mesta så det inget mer än bara ord.

Sen finns det som som inte gör inte gör något annat än att basha kvinnojourer och feminister för det arbete som dom gör, dom anser att det är "mansfientligt" att ens tala och skriva om mäns våld mot kvinnor utan istället ska det tystas ner. Samtidigt som en kan se samma anti-feminister och liknande skriva saker som "kvinnors våld mot män", hycklandet är utbrett bland dessa. Eftersom att just göra samma saker, fast flera gånger värre, som dom anklagar feminister och kvinnojourer för är bara löjligt. Det är som när några mer kända anti-feminister börjar svamla om att det är "naturligt att kvinnor ska vara hemma och män jobba", samtidigt som dom talar om män och vårdnad av barn. Om dom vore minsta konsekventa skulle dom lägga ner sitt snack och anse att det är så natuuurligt för kvinnor att ta hand om barn och inte män. Detta är bara exempel på hyckleriet och deras könskonservatism och deras uppenbara strävande att osynliggöra mäns våld mot kvinnor.

1 kommentar:

  1. Varför använder du begreppet "mäns våld mot kvinnor" som generellt begrepp? Vi accepterar ju inte generaliserande dito för tex invandrare, homosexuella eller muslimer(aktuellt just nu).

    SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.