lördag 20 november 2010

Transgender Day of Rememberance

Idag är det transgender day of rememberance. Trollhare skriver om det. Dagen att minnas alla dom transpersoner som blivit mördade på grund utav deras könsidentitet och könsuttryck och dom transpersoner som inte orkat leva längre av all transfobi och hat och därför tagit sitt eget liv. Som transperson så blir en utsatt för transfobi och diskriminering på grund utav ens könsidentitet och uttryck och det är vanligt över hela världen. Det är en vardag med förakt och glåpord och konstant ifrågasättande och/eller rent förnekande av ens könsidentitet till våld mot transpersoner.

Här i landet väntar många fortfarande på att lagen ska ändras så att tvångssteriliseringen ska tas bort, men ännu händer absolut inget, det är helt tyst. Vill en exempelvis bara ta hormoner och kanske lite mer så går det inte, antingen går en med på
tvångssteriliseringen eller så kan en glömma allting. Vilket för många inte är något som dom är beredda att göra så dom går med på operation, fast dom inte vill alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.