söndag 9 januari 2011

"Komma ut"? Asså, jag vet ine.

Nej jag vet inte, jag brukar tänka ibland att vadå komma ut? "komma ut" brukar ju associeras med exempelvis personer som kommer ut som just homosexuella. Visst det används för många, och av olika, personer som är HBTQ-personer. Men nej, jag vet ine. Kanske för att jag har tänkt lite att jo men, om en är transsexuell tjej eller kille så har en alltid varit en tjej eller kille. Samtidigt så är jag medveten om hur en växer upp, hur en socialiseras in i könsnormer och dom könsmönster som går att se i individers liv. Ja hur en socialiseras in i "kön", två olika fack - kvinna eller man. Så varför komma ut tänkte jag lite då, alltså för ett par år sedan. Men nu så vet jag inte längre, jag är inte säker. Ja tänker att "komma ut" då som transperson kan kanske hjälpa, nått sätt. Men det är så dubbelt.

Jaja, jag ville skriva lite om det i alla fall.

Men gu, okej edit på detta: Det kändes jobbigt och jag hade flera tankar så jag skrev ju inte vad jag menade, jo att jag är den som "kommer ut" som transsexuell. Inte att jag problematiserade själva grejen med att "komma ut". Så nu, det var det.

2 kommentarer:

  1. Njao, vet inte. Men nu blir det lättare för mig att faktiskt skriva om HBTQ-frågor från mer jag-perspektiv, som jag görs med feminism. Förut när jag skrev om det trans frågor så var inte i jag-perspektiv, jag bara kunde inte. Försökte flera gånger men varje gång raderade jag det jag skrivit och fick starta om. Så det känns bra.

    SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.