fredag 15 april 2011

Blev våldtagen och sedan åtalad

Läste på Zettermarks och Svalins bloggar om en svensk kvinna som var på semester i Grekland på den grekiska ön Samos, där blev hon bortförd, våldtagen och misshandlad i flera timmar, hon kämpar för sitt liv och lyckas fly. Hon får senare hjälp på ett hotell att kontakta polis som griper den misstänkte förövaren. När hon sedan kommer hem så möts hon av svensk polis och hon åker till ett sjukhus för att undersökas. Förundersökningen i Sverige lades ner då en till redan pågick i Grekland. Men senare så meddelande åklagaren på Samos att utredningen skulle läggas ner och mannen släpptes från häktet. All bevisning skickades då till åklagarmyndigheten på Samos. Men fallet lades ner ändå.

Nu står hon åtalad av Grekiska myndigheter just för att hon anmälde våldtäkten. Enligt dom så handlar det om att "det på senare år blivit allt vanligare att semestrande kvinnor, främst skandinaver, anmäler grekiska män för våldtäkt för att få ut skadestånd från försäkringsbolag". Va?! What the...
Åklagarmyndigheten bestämda när dom lade ner fallet att inte ens ta hänsyn till den brottsdokumentation som skickades till dom utan dom försvarade och ursäktade våldtäktsmannen istället och anklagar kvinnor för att "hitta på" och visar på en fientlig kvinnosyn. Och lägger nu skulden på offret som dom gjort till förövare!

Artikel som beskriver mer om detta vidriga fall.

Känns detta igen? Ja, Bjästafallet, Assangefallet, etc. Det är en vanlig syn bland anti-feminister som praktiskt taget alltid utgår ifrån att kvinnor "ljuger" om våldtäkt för att "sätta dit män", eller att det inte rör sig om "riktigt" våldtäkt, eller kvinnor "ångrat sig dagen efter" etc. Alltid samma saker om och om igen. Kolla kommentarsfältet till den artikel som jag länkar till, där har vi kommentarer som bekräftar just denna misogyna syn.

2 kommentarer:

 1. Hur förvånande är dessa attityder, när Svenska staten inte gör något för att förhindra överfallsvåldtäkter på Svenska tjejer utförda av invandrare.
  Inte gör något för att straffa de som skriker "svennehora" efter dem.
  De t o m accepterar och förringar när detta händer!

  Grekerna vet vad som händer när man slutar bekämpa Islam och dess attityder, i detta fall kvinnosynen.
  Grekerna led under Ockupation av muslimska Turkar i flera hundra år, och ändå gav dem inte upp på sin kultur.

  Här ger vi upp utan att ens ha blivit ockuperade! Så förväntar vi oss respekt när vi åker till Grekland?

  Om vi aldrig tar avstånd från synnen på svenska kvinnor som "horor" så kommer ingen att göra det åt oss!

  SvaraRadera
 2. För det första, läs mina regler för bloggen. Eftersom din kommentar är ett sådant går över gränsen/nära gränsen.
  För det andra, vad har det egentligen med det jag skrev att göra?

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.