lördag 16 april 2011

Fientlig kvinnosyn som visas

Nu har det skrivits mer om kvinnan som blev åtalad efter att hon anmälde en våldtäkt på den grekiska ön Samos. Denna gång handlar det om att ett brev skickats till grekiska ambassaden som kritiserade dom för det som hände, det resulterade i ett svar som går att se här i denna artikel. Och det visar vilken kvinnosyn den som svarade på brevet har. Och det visar på den kvinnosyn som har spridits kring Assangefallet. Då kvinnohat och konspirationsteorier spreds överallt på nätet och anklagelser som bara handlade om att "kvinnor ljuger" och annat skit. Det kom från anti-feminister och konservativa, och från olika personer som såg sig både som höger, vänster, liberala, osv. Så det kom från olika håll. Även från personer som säger sig vara medvetna om sexualiserat våld och hur kvinnor blir skuldbelagda och dömda.

En kan alltså se den effekt som blev när denna kvinnosyn och konspirationsteorier spreds över internet och i medier. Och hur accepterat det var att sprida samma kvinnofientliga syn oavsett vilken grupp dom ansågs sig tillhöra.

En till artikel.

4 kommentarer:

  1. Men hjälp, vilket hemskt brev! :(

    SvaraRadera
  2. Det var ju tur för Grekland att de drog hem sin ambassadör illa kvickt. Men nog lyser den där attityden igenom överallt, särskilt bland 60+ könsrollsmän, greker såväl som svenskar...

    SvaraRadera
  3. Ja den kvinnofientliga synen märks på alla möjliga platser. Räcker att läsa kommentarerna till alla artiklar som tagit upp det här samt flera olika bloggar. Kvinnohatiskt skit om och om igen som vanligt på nätet när dessa kvinnohatande män sprider sin jävla skit.

    SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.