onsdag 13 april 2011

"Oansvarigt att bara rekommendera kondom"

Läste idag: "Oansvarigt att bara rekommendera kondom". Jag förstår inte hur dom tänker, det känns som att hela artikeln mer eller mindre bara avfärdar alla dom problem som många tjejer och kvinnor får av p-piller. Problem som nedstämdhet, att det kan kännas som att vara i ett "skal" avskärmad från omvärlden, hela tappad eller i varje fall minskad sexuell lust, ökad risk för vestibulit, blodproppar, värk, osv. Allt detta blir som sekundära problem eller inga större problem alls när en läser artikeln. Tjejer och kvinnor får betala och får sina problem förminskade.

Sen har vi också detta med att det finns en utbredd attityd i samhället där ansvaret för att det inte ska bli någon graviditet anses ligga på tjejer och kvinnor, när det faktiskt krävs två för att det ska bli av! När då flera läkare skriver en sådan artikel så spär dom faktiskt på just detta. För många är mer benägna att lyssna på läkare, och vi behöver inte fler som ökar pressen på tjejer och kvinnor.

3 kommentarer:

 1. Jag håller helt med! Det var en obehaglig artikel.

  SvaraRadera
 2. Jag hittade en obehaglig artikel på samma tema här:
  http://svtdebatt.se/2011/04/oansvarigt-av-kitty-att-sprida-myterna-om-p-piller/
  Pillren verkar vara helt ofarliga enligt de som har skrivit artikeln. Några bieffekter verkar inte finnas, trots att många kvinnor i de diskussioner jag tagit del av visar på motsatsen.
  http://elingrelsson.se/2009/05/04/allt-om-min-fitta-eller-saker-som-jag-onskar-att-jag-hade-vetat-nar-jag-var-18/#comments

  SvaraRadera
 3. Men åh vad irriterad jag blev av den artikeln! Borde skriva ett inlägg om det. Bra att du visade den artikeln.

  Om något så blir ju också läkemedelsföretagen glada när dom skriver så överdrivet positivt om p-piller och förnekar några större problem...

  Men det är som vanligt, dom vill inte lyssna på tjejer och kvinnor som har haft, och har, så mycket besvär om p-piller.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.