söndag 4 september 2011

Hyllandet av könskonservatism fortsätter

Nu en till artikel i samma andra som den förra om "Manland" jag skrev om. Denna gång handlar det om tips till "kvinnolandet" och "manslandet".

"Kvinnolandet" ska innehålla en skohörna med billiga skor, en ska kunna få manikyr och pedikyr, dricka champagne, och titta på tv som visar Oprah och Wifi för datorn ska finnas så kvinnor kan chatta på Facebook...
"Manslandet" ska innehålla tv-kanal som visar fotboll och alla män ska ha en fjärrkontroll, som inte går att ändra kanal men det är viktigt att alla har en fjärrkontroll... Sen ska mat finnas, gärna skräpmat eller gårdagens lasagne. Sen öl, inte alkoholfritt för ingen med man självrespekt dricker sådant... Sen öppen eld så männen kan sitta med bar överkropp för det känns visst manligt, sen ett bord med laptop fast ingen uppkoppling, bara det ser ut som att han har något att göra...

Samma gamla könsnormativa och heteronormativa tankegångar. Har inte Aftonbladet några fler könskonservativa stereotyper dom vill hylla? Som att dom inte redan hyllas i mainstreamkulturen. Räcker med att kolla på vanliga tv och filmer, och ja allt, för att se denna könskonservativa smörja glorifieras dagarna i ända. Löjligt. För inga kvinnor och män finns som inte har dessa intressen va? För när dom gör artiklar som denna så uttalar dom sig om kvinnor och män generellt.

Jag undrar när besattheten över 50-talets könskonservatism ska släppa egentligen med sina idéer om "riktiga" kvinnor och män. Låt individer få vara dom individer dom är och sluta pressa och hetsa in dom i dessa förlegade idéer om kön.
Länk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.