fredag 30 september 2011

Varför inte fokusera på hur dom sjunger?

Istället för deras utseende och klädsel. Ja Idol igen, typiskt könskonservativt att tjejerna får sitt utseende och kläder kommenterade. Jag fattar inte varför dom tycker det är okej med ett sådant här beteende. Det är någon som säger ifrån ibland men mycket av den skiten går igenom och tolereras. På samma gång som jag skrev tidigare så hjälper programmet till att normalisera ett mobbarbeteende, tänk sen vilka det är som framför allt ser programmet, en grupp där detta redan är ett så stort problem.

Sen har vi program och artiklar i media som tar upp vilket stort problem detta är, på samma gång så har vi så populära program som Idol som gör inget annat än visar på hur okej det är att bete sig så illa. Jag skiter i om många tycker det gör "bättre TV" att bete sig som en rövhatt mot unga, det hjälper bara till att se mobbning som något som "behövs" för att få fler tittare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.