lördag 3 september 2011

Varför?

Undrar jag, blandannat, när jag läser denna artikel, "Ikea lanserar mansförvaring". Alltså I Sydney för några dagar. Kvinnor som handlar ska kunna sätta sina män i en "förvaring" bland andra män där dom kan spela spel, titta på sport och äta korv. Och när hon ska hem så kan hon använda en personsökare som hon fått av Ikea så att hon inte glömmer bort sin man. Förbaskat könsnormativt och sexistiskt alltså, dom spelar på dom gamla vanliga könsstereotyperna av kvinnor och män.

Hört talas om kvinnor som gillar sport? Kvinnor som gillar att spela spel, som avskyr att gå och handla? Hört talas om män som gillar att handla och göra det i timmar om så är? Som avskyr spel och sport? Nej dom bakom det här visste nog inte om att dessa personer existerar. Eller att det finns andra än heterosexuella...

6 kommentarer:

 1. Men jösses...
  Ska den där plojgrejen vara något att bli rabiat över?

  "Efter tre dagar finns inga planer på att göra Manland till ett permanent inslag enligt Jude Leon, som förklarar att det bara var en "kul grej" i samband med Fars dag."

  Att bli alldelles till sig i trasorna över sånt där gör det bara så jävla mycket svårare att ta dig på allvar om du påvisar verkliga orättvisor.

  Ha en bra dag
  Tjing

  SvaraRadera
 2. Könskonservatism är något ja vänder mig emot, att reducerar kvinnor och män till könsstereotyper där alla kvinnor är på ett sätt och män å ett annat och på så sätt osynliggöra alla andra är ett stort problem.

  Förövrigt, istället för att gnälla över mitt blogginlägg så ta och gör något konstruktivt istället och ta itu med det dom där "verkliga" sakerna du snackar om.

  SvaraRadera
 3. Dessutom kan man ju undra varför man inte STANNAR HEMMA om man hatar shopping. vad GÖR man på ett varuhus om man endå bara vill kolla sport och slöa? Nä gå och laga er egna varmkorv...

  SvaraRadera
 4. Ja, jag undrar också varför någon som inte vill gå runt och shoppa inte stannar hemma om det är så jobbigt.

  Sen är det så olika, en person akn gilla att shoppa i timmar en dag för att i nästa inte ha minsta lust till annat än att snabbt springa in och skaffa det en vill ha.

  SvaraRadera
 5. För det första så ligger IKEA ofta så illa till att man åker dit tillsammans. För det är trevligt. Och mannen ställer upp och följer med trots att han inte vill. Och istället för att tjejen ska behöva känna sig stressad så är det väl bra om hon vill gå och titta på ALLT som ni gärna gör. Det är inte stereotyper vi pratar om. Utan skillnaden mellan kvinnor och män som är på riktigt! Det är en universal sanning att män oftare köper det de exakt ska ha och behöver utan att titta åt något annat. Detta gäller inte kvinnor i samma utsträckning. Dock får vi män hoppas att IKEAS mansförvaring kommer till Sverige och en kvinnoförvaring på Clas Ohlsson, Biltema med mera... För det kvinnor som själva vill sätta sig där om det inte vill följa med mannen runt på Biltema.
  Fast då går väl rabiatfeministerna i taket över det med. Då är det väl synd om kvinnorna som känner sig tvingade att följa med...

  SvaraRadera
 6. Nej det är igen "universal sanning" släpp det där konservativa, fördomsfulla och inskränkta snacket och öppna ögonen.

  Dom enda som går i taket är uppenbarligen personer som dig som har svårt för det där med att förstå att vi alla är individer.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.