måndag 31 oktober 2011

Det här med konsekvent tänkande

Som Hanna Fridén tar upp idag. Och som jag undrar jag var det finns någonstans hos dom som hyllar hemmafrun och blir alldeles till sig när dom läste om en viss undersökning från Familjeliv (som visade sig inte var en så bra underbyggd då cirka 14 000 svarade av cirka 70 000 medlemmar på sidan) få då kunde dom säga "haha! Där fick ni rabiata manshatande feminister som hatar hemmafruar! Och speciellt du som är transsexuell kvinna och självhatande rabiatradikalkukhatandefeminist! Där fick du!". *facepalm* X 500.

Samma personer som snackar om att män aldrig får vårdnad av barn. Det funkar som så att den som har spenderat mest tid med barnen får en större chans att få mer eller hela vårdnaden av barnet. Vilket ofta är just mamman. Den pappa som inte spenderat så mycket tid med barnen kommer också barnen oftast heller inte att vilja vara lika mycket med. Och en ska utgå ifrån vad barnet tycker och säger tycker jag. Inte tvinga barnet att vara med en förälder hen så sällan ser, allt för att göra det för den föräldern och inte för barnet skull. Men nu slutar dom flesta vårdnadstvister i gemensam vårdnad, över 90%. Även om det finns dom som gärna vill få det att ser ut som att det vore tvärtom.

Så som Fridén tar upp så om dessa anti-feminister kämpade för att fler män stannade hemma med barnen så skulle fler män få vårdnad. Men nej, bättre då visst att se allt som en enda konspiration där vi rabiatamanshataderadikalfeminister hatar män hela dagarna och hjärntvättar folk...Tröttsamt.

Nej jag fattar inte hur dom som tänker såhär motsägelsefullt inte inser det. Det är väldigt tråkigt då dom motarbetar sig själva. I alla fall om det verkligen är jämställdhet dom vill ha.

4 kommentarer:

 1. Nej, det är inte så att den som spenderat mest tid med barnet får vårdnaden. Även i de fall fadern spenderar mejst tid med barnet har modern fått vårdnaden. Dessutom borde man fråga sig om det endast är hemarbete som ska räknas vid vårdnadstvister. Man borde istället se vad föräldrarna kan bibringa barnet.

  SvaraRadera
 2. Hur många av dessa fall finns? Och hur många av dessa handlar det exempelvis om andra omständigheter? De tär lätt att påstå saker.

  Det spelar mindre eller ingen roll om pappan har dragit in massvis med pengar, barn tenderar att knyta an med den som faktiskt är med hen. Barnet sitter inte och tänker på att pappan dragit in pengar. I sådana fall om en vill tvinga barnet till att vara lika mycket med pappan så är det inte barnets bästa en utgår ifrån utan pappans bästa. Och det är barnets bästa en ska utgå ifrån.

  SvaraRadera
 3. Pappor gör mer än att dra in pengar. Vad har du för manssyn egentligen?

  SvaraRadera
 4. Skärpning och sluta läs in saker som inte står, det var ett svar till: "Dessutom borde man fråga sig om det endast är hemarbete som ska räknas vid vårdnadstvister. "

  Vad tro du det betyder? Att det handlar om pappor som INTE spenderar mycket tid med barnen. Inte om alla pappor. Tänk själv någon gång och sluta vara ett så jävla uppenbart troll.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.