lördag 8 oktober 2011

Det här med porr som kallas "alternative".

Efter en dissussion på Twitter med Sleepless om SG (Suicide Girls) så tänkte jag på det här med porr som kallas "alternative" men som faktiskt inte skiljer sig från mängden av mainstreamporr. SG har förut sagt sig vara typ "Female Friendly", för att många tjejer är besökare och prenumeranter, och även feministiska faktiskt just för att flera av modellerna är feminister.

Så vad började dom tänka att bara för att kvinnor gillar sidan så riktar dom sig också till kvinnor? Och det där med att dom skulle vara feministiska förstår jag inte, det är som att säga att Playboy är feministiskt, eller porr generellt, för att det finns feminister som gillar det. Det är lite som att säga att något som är empowerment för en kvinna är det för alla kvinnor - vilket är ett feltänk.

Nej, att det finns kvinnor som gillar SG betyder förändrar inte att dom huvudsakligen riktar sig till heterosexuella män som gillar att titta på porr som faktiskt inte skiljer sig från Playboy utan är samma gamla objektifiering där tjejer är i könsstereotypiska "pinupp" poser. Skillnaden är att dom har en hårfärg som inte är blond, samt tatueringar och piercing, och dom följer med modets utseendeideal, alltså är smala.

Därför blir det så uppenbart fejkat progressivt när en hör killar och även tjejer som ser sig som så progressiva/liberala/feministiska/hipsters som säger sig gilla SG för dom är minsann inte mainstream... Ledsen, men det är mainstream med skillnaden att det är en goth/punk/emo -stil ovanpå för att ge ett falskt sken av "alternative porn" som skulle vara så annorlunda från Playboy. Men det är det inte i slutändan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.