onsdag 26 oktober 2011

Ja det är väldigt lätt att dra förhastade slutsatser

Stina Svensson Fi skriver om Familjeliv undersökning som visar på att runt hälften av kvinnor vill vara hemmafru. och nämner det som jag också noterade i ett inlägg att på aftonbladets webbfråga så vill runt hälften av männen bli hemmamän. Det säger en hel del. Att rätt många skulle vilja vara hemma mer, om dom hade massor mer pengar. Kvinnor som män. Inget nytt eller förvånande här inte.

Det säger också en del vilken sida som undersökningen gjordes på. Familjeliv tenderar att dra en, eller vissa, grupp(er). Delvis personer som fokuserar mer på den heteronormativa kärnfamiljen och där konservativa tankegångar är mer vanligt. Såklart jag blev inte förvånad när anti-feministerna fick det, som dom gjorde förra gången Familjeliv gjorde en sådan här undersökning, till att nästan alla kvinnor "egentligen" vill vara hemmafruar men dom har blivit "lurade" av feminism att tänka annorlunda.

Är det några som gillar just hemmafrun så är det konservativa och anti-feminister, samt företag som kan tjäna pengar på den trend som råder i populärkulturen med Desperate Housewives, blommiga förkläden och bakning. Inget nytt här heller då ekonomiska intressen finns där så ofta bakom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.