lördag 22 oktober 2011

"Lingerie Football"

Är en sport (ska nog vara "sport" med tanke på idén bakom) i USA, nej jag tänker inte länka utan ni får söka på Google, där kvinnor spelar i underkläder bestående av behå och hotpants/string. Som skydd har dom axel- knä- och armbågsskydd samt hjälm. Annars har dom inget annat på sig. Denna sport har börjat kallats "professionell" sport och blir allt mer populär. Och det sägs att det skulle handla om deras skicklighet som spelare och inte aaaalls för deras utseende eller att dom spelar i behå och hotpants/string... verkligen? Om så vore fallet så skulle dom då alltså få spela i full utstyrsel som män gör? Nej precis det går ju inte för då kan det inte heta "Lingerie Football" längre... Och förövrigt, är du en kvinna som är jävligt skicklig på amerikansk fotboll så glöm det om du inte har en kropp som passar in i denna sport...

Nu ska det börjas med yngre tjejer som får spela i vanlig icke-sexualiserad utstyrsel för att träna sig inför "Lingerie Football" där dom då använder samma sorts halvnakna sexualiserade utstyrsel som kvinnorna i "Lingerie Football" gör. Det sägs att allt yngre och yngre tjejer och deras föräldrar (ja deras föräldrar...) vill att deras döttrarna ska spela, enligt "Lingerie Football" League själva:
With the growing popularity around the LFL, younger and younger girls are starting to dream of playing LFL football. In recent months and years, parents of young ladies routinely contact LFL league offices inquiring about everything ranging from what size football do you use to what form of training should I place my daughter into now to prepare her for LFL Football.
Right...  Vilka slags föräldrar tycker detta är en bra idé? Vill inte dessa föräldrar att döttrarna ska kunna bli bra på sport och just kunna bli sedda för hur skickliga dom är? Istället för deras utseende först och ses som sexobjekt för tittarna som är framför allt män. Som säkert någon kan ursäkta att dom tittar för att kvinnorna är så bra på planen... Jomenvisst, bra som sexobjekt menar du? Lägg ner. Det är inte deras skicklighet i sporten som uppskattas, det är deras utseende. Dom reduceras till sexobjekt, och görs mindre hotfulla. Och budskapet blir: Du kan vara hur skicklig som helst på amerikansk fotboll som kvinna, så länge du passar in i en utseendemall och anpassar dig till att reduceras till ett sexobjekt där för mäns lust.

3 kommentarer:

 1. "sport"? Det är mer sport än vad många andra manliga/kvinnliga idrotter är. Och idén bakom? Att marknadsföra kvinnlig idrott genom att använda spelarnas kropp är väl skitbra - De har inga problem med det - vi har inga problem med det (förutom feministerna). Om ingen av de parterna som är intresserad (utövarna och åskådarna)av sporten bryr sig, varför ska då de andra skapa tjafs för de två parter som gillar det och intresserar sig.

  Varför skulle deras döttrar inte få spela? Det är som att se dem i bikini på stranden fast med lite småskydd och ansiktsmålning typ? Och sexobjekt, de är lika mycket sexobjekt som killarna i Ladies Night. Jag tycker det är kul att se kvinnor visa en sida jag inte trodde så många hade. Det är sjukt hårda och tuffa tjejer som gör detta på sin fritid utan betalt, det är en hobby. De VILL göra det här, så LÅT dem göra det.

  Bara för att alla andra otränade avundsjuka tjejer gnäller om objektifiering....är man nöjd och stolt över något så visar man upp det med nöje (vilket många är över sina kroppar där i LFL), har du varit tjock och gått ner i vikt kommer du med största sannolikhet klä dig så dina snygga kurvor syns.

  Respektera den fria viljan? :- )


  Ska du svara, gör det då på min blogg. Tja!

  SvaraRadera
 2. Intressant tanke om frivilja:

  Spela i underkläder eller inte alls!

  Som att välja mellan pest eller kollera, och valet är endast öppet för de tjejer som har en kropp som passar... yey för den friaviljan.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.