söndag 16 oktober 2011

Mera dubbelmoral från en anti-feminist

På Pär Ströms blogg "Svenska män har blivit tämjda av feminister". Alltså vad är poängen med att publicera brev (från en tyska kvinna som raljerar över svenska kvinnor och feminism och anser att svenska män är "tämjda") från någon som uppenbarligen har en könskonservativ och sexistisk syn på kvinnor och män? Samt såklart inte vill att vi ska prata om hur det varit senaste hundra åren, så länge det alltså är något som har med kvinnor att göra, män går det att tala om och hur "förtrycka" och "tämjda" dom är av kvinnor och feminister...

Sorgligt hur så många kommentarerna som vanligt visar sin dubbelmoral. Hade brevet varit omvänt så skulle det onekligen kallats "manshat". Att dom sedan inte inser hur deras egna pladder om att svenska män blivit "tämjda/kastrerade", och liknande, faktiskt är en del av problemet med könsnormer och förväntningar. Bravo, anti-feminister/"jämställdister", till ni bidrar till problemet för alla män som vill slippa den där larviga könsnorms-machoidioten... Som ni talar och högt och brett att ni vill bli av med... Så mycket för att vara "jämställdister", som förövrigt uppenbarligen betyder = vara för sexism och könskonservatism och raljera om kvinnor och feminister hela dagarna. *facepalm*

14 kommentarer:

 1. Problemet här är, om du bara kan tänka ett steg längre, att machonormen istället ersatts av en annan norm, påbjuden från kvinnor och feminister. En norm som är precis lika begränsande som tidigare normer. Män måste själva få bestämma hur de vill vara, det är enda lösningen. Vad tycker du själv om män som påbjuder kvinnor normer hur de ska vara?

  SvaraRadera
 2. Anonym:

  Att tänka ett steg längre är precis vad som fattas från Pär Ström och hans påhejare.

  Dom inser inte hur deras egna språk bidrar till problem för män, som dom påstår sig vilja hjälpa, som vill slippa all machoidioti. Att snacka om att män blir "kastrerade" av feminism och kvinnor är typiskt machosnack och bidrar bara till problemet.

  "Män måste själva få bestämma hur de vill vara, det är enda lösningen."

  Detta finns uppenbarligen inte i deras värld, då skulle dom inte hela tiden utgå ifrån 50-tals tankegångar om vad kvinnor och män "egentligen" vill ha.

  SvaraRadera
 3. Per Ström är inte speciellt macho, och vill definitivt inte ha en återgång till 50-talet, så har jag inte uppfattat det. Det som menas med kasterad i det här fallet är helt enkelt att kvinnor sätter reglerna för män och män har i dagens samhälle inte någon egentlig möjlighet till en egen vilja. Tycker du att det är bra?

  SvaraRadera
 4. Anonym:

  Pär Ström har uppenbarligen inget problem med att spela på machtänkande om "riktiga" män. Faktum är att det du själv skriver går tillbaka till det om att kvinnor skulle "sätta regler" för män som sedan ska visa var "skåpet ska stå" genom att då vara "karlakarlar" som inte låter en kvinna säga åt honom. Machosnack från 50-talet alltså vilket inte hjälper utan bara gör allt värre.

  Vill en verka seriös i sin kritik så droppa snacket om att män är "tämjda" av feminism.

  SvaraRadera
 5. Män ska stå upp för sina rättigheter ja, precis som kvinnor ska gör detsamma. Om du inte håller med om det visar du återigen exxempel på grav misandri.

  SvaraRadera
 6. Om raljera om kvinnor och feminister och förespråka machoidealet för män är att "stå upp för era rättigheter" så är ni en del av problemet för kvinnor och män.

  SvaraRadera
 7. Det är ingen som förespråkar machoidealet. Det är du som gör ett tankefel och automatiskt associerar att stå upp för sin rättigheter som att vara macho.

  SvaraRadera
 8. Nej tankefelet finns hos Pär Ström och hos dig med flera andra.

  Det handlar inte om att "stå upp för era rättigheter" när ni raljerar över feminister och kvinnor. Eller som senaste då Pär Ström och hans anhängare raljerar om en bok som handlar om misshandlade kvinnors erfarenheter genom att kalla det "manshat" att tala om mäns våld mot kvinnor. det enda dom bryr sig om är begreppet, dom spottar på misshandlade kvinnors erfarenheter genom detta.

  Det har inte ett dugg med att stå upp för sina rättighet att bete sig såhär, det är att kasta skit och spotta på andras kamp.

  SvaraRadera
 9. Anonym:

  Nej jag tänker inte släppa igenom din senaste kommentar. Sluta att tillskriva mig åsikter jag inte har och sluta bete dig så illa om du vill alls få någon kommentar godkänt i fortsättningen. Om inte, så stick!

  SvaraRadera
 10. Du måste få lite stringens i ditt tänkande, annars kommer du aldrig att komma någonstans i livet. Det jag skrev i föregående inlägg är konsekvensen av ditt sätt att resonera.

  SvaraRadera
 11. Snack, att kalla mig "vidrig, hycklande parasit" har inte ett piss med:

  "Du måste få lite stringens i ditt tänkande, annars kommer du aldrig att komma någonstans i livet. "

  att göra.

  "Det jag skrev i föregående inlägg är konsekvensen av ditt sätt att resonera."

  Nej det är däremot ett tecken på hur du gillar att tillskriva åsikter. Inte mitt problem hur du tänker. Du har uppenbarligen stora problem med läsförståelsen, det är ett som är säkert.

  SvaraRadera
 12. Anonym som inte kan sluta snacka skit:

  Lägg ner och ta och gör något konstruktiv istället för att gnälla på mig. Och lämna dagiset någon gång.

  SvaraRadera
 13. Jag tycker det är underhållande när Pär Ström tar vanliga människors tyckande och åsikter och presenterar det som fakta och någon sorts bevis på att PS har rätt. I de flesta andra forum är personers åsikter just åsikter.

  SvaraRadera
 14. Susanne: Per Ström presenterar inte åsikter från enskilda personer som fakta. Han använder i det här fallet en persons åsikter som utgångpunkt för diskussion, då denna persons åsikter verkar belysa tendenser som Ström själv noterat.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.