onsdag 5 oktober 2011

Mera om feminism inom vänsterpartiet

Rossana Dinamarca skriver idag att det krävs en feministisk offensiv! Inte bara inom politiken utan även inom V, vilket jag skrev om idag själv. Dinamarca tar upp flera punkter som behöver bli en del i en feministisk offensiv. Mycket bra som behövs i politiken i Sverige för att motverka exempelvis lönediskrimineringen av kvinnor!

När det handlar om V själva. Jag tycker i och med vad som nu händer - att det troligast blir en man som blir nästa partiledare, igen, och att inte ens hälften av V-distrikten är intresserad av delad plats samt 3 är emot förslaget - att feminism behövs det mer av inom V. Som jag tycker allt mer har tagit en S-väg, nämligen att som Juholt snacka om feminism i någon artikel men det stanna där vid ord och ingen handling. Såklart, det är denna väg som allianspartierna haft hela tiden när det handlar om feminism. Miljöpartiet verkar också ha bara väldigt lite intresse av feminism.

Men vänsterpartiet profilerar sig som ett feministisk parti, vilket gör att kravet på dom ökar. Men som sagt det som nu händer visar på att dom har en lång väg innan feminism är något som är mer självklart inom V. Som det är nu får andra "frågor" ta mer plats och feminism får stå tillbaka. Som vanligt när det handlar om svensk politik, det kompromissas mycket med kvinnors rättigheter, allt annats får gå före.

9 kommentarer:

 1. Varför engagerar du dig så starkt i kvinnofrågor när du själv är man?

  SvaraRadera
 2. Vad har du med att göra med vad jag engagerar mig i? Absolut inget.

  Gillar du inte det jag skriver så stick tillbaka till dina transfobiska vänner ditt troll.

  SvaraRadera
 3. Var har du fått ifrån att jag skulle vara transfobisk?

  SvaraRadera
 4. Har du problem att läsa det du själv skriver? Att med flit använda fel pronomen om en transperson är transfobiskt. Om du inte vet vad transfobi är så utbilda dig i så fall.

  SvaraRadera
 5. Du kan inte själv bestämma vad andra ska tycka att du har för kön. Precis som jag inte kan bestämma att min hudfärg är grön. Att försöka kontrollera andras tankar är om något förtryckande.

  Jag har tidigare läst att du tycker att man ska sluta dela upp människor i kön. Hur går det ihop med din starka önskan att ses som kvinna?

  SvaraRadera
 6. Det är du som försöker bestämma vad jag har för kön. Att ens jämföra transsexualism med att ha grön hudfärg är inte bara patetiskt utan också transfobisk.

  Har du något annat att komma med än att snacka skit? Om inte så gfto.

  SvaraRadera
 7. Anonym:

  Jag tänker inte släppa igenom dina kommentarer innan du lämnat sandlådan och slutar såga åt oss transpersoner vad som är transfobiskt eller inte eftersom du uppenbarligen inte ens vet vad termen innebär, så ta och lägg ner ditt översitteri och utbilda dig om vad transfobi innebär. Vilket är sådant som att med flit för att jävlas förneka en transpersons könsidentitet.

  SvaraRadera
 8. ...och trollet Anonym nådde sitt mål, eller nåt... undrar om Anonym blir tillfredsställd av sånt här.

  SvaraRadera
 9. Den anonyma trollet skrev igen nyligen om att jag inte "vågar ta debatten om vad som är transfobi"... Som att jag tänker diskutera transfobi med en som är transfobisk... Jösses så dumt.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.