tisdag 18 oktober 2011

MSI och objektifiering av kvinnor och sexism

Det kan en se om en läser detta om företaget MSI, tillverkar datorkomponenter. Företaget ska alltså ha en utställning på svenska Dreamhack, vilket är en stor datorspelsfestival. Dom tyckte att det var en bra idé att på sin Facebook sida ha en tävling där tjejer kunde posera halvnakna så kunde den som vann få bli deras "Booth Babe", som då skulle stå där och ta emot besökare på MIS's utställning på Dreamhack.

Dom fick, som tur är, mycket kritik och tog bort tävlingen. För att sedan kort därefter gilla en bild gjord av något misogyn kille, som också skev homofobiska kommentarer, som tyckte det var kul att lägga upp en bild som drev med alla tjejer som kritiserade denna skittävling av MSI genom att anspelar på att dom var "avundsjuka" på eventuella vinnande tjejer och att dom inte får vara en "Booth Babe", och alla som överhuvudtaget kritiserade denna sexistiska skittävling var "moralfags" enligt honom. MSI tyckte det var skitkul och skrev "we lolled", för att sedan radera sin egen kommentar...

På Facebook såg jag att dom har gjort en omröstning där en kan svara om en hatar "Booth Babe" eller vill att MSI ska ha en ändå. Skulle inte förvåna mig om dom kommer att ha "Booth Babe" och skita i all kritik. Dom har visat att dom ser kvinnor som framför allt sexobjekt och har därmed en fientliga kvinnosyn, inget snack om saken.

Förvånar detta mig? Nej det gör det inte för det finns mycket chavunism inom spel- och datorbranschen. Kvinnor behandlas som sexobjekt eller som "utomstående" som det går att spy galla på. Sedan är det faktiskt ofta samma killar sitter och gnäller att så få tjejer vill vara en del av branschen... Kolla på ert egna jävla chauvinistiska beteende! Det är NI som är problemet med företag som MSI och många fler som inte ser kvinnor som personer utan objekt som kan exploateras för att sälja mer produkter.

Förövrigt är något objektifierande och misogyna som "Booth Babe" nått som jag har hört i debatter aaaaldrig skulle kunna komma till Sverige för vi är så jämställda... Det var lustig för det är precis vad som håller på att hända. Vem vad det som sa att ingen backlash råder och att allt blir bättre? Kollar en sedan på hur många positiva röster för att ha en "Booth Babe" på Dreamhack på en av dom största svenska datorsidorna så är majoriteten för det. Så mycket för jämställdheten i detta land...

Red: artikel: "MSI svarar på kritiken". Såklart deras svar är typiskt, ursäkta med att "snygga tjejer säljer". Jo vi vet att objektifiering och exploatering av kvinnokroppen "säljer". Inget jävla nytt alltså med deras fientliga kvinnosyn.

2 kommentarer:

  1. David Bergkvist18 oktober 2011 21:13

    Jag noterar för övrigt att MSI inte kallar sina moderkort för "motherboards", utan för "mainboards". Så ordet "motherboard" är för känsligt för deras smak... till skillnad från ordet "booth babe", som de alltså inte har något emot.

    SvaraRadera
  2. Jag blir lite konfunderad över människor som David... Vad vet du om MSI:s anledning att kalla sina moderkort för mainboards? Kan det finnas andra anledningar än att motherboard är för känsligt. Det finns en gräns för hur mycket ens egna fantasier får styra i en seriös diskussion. Och du har med råge apsserat den gränsen.

    SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.