söndag 16 oktober 2011

Vad jag verkligen avskyr

Är hur chauvinistiska machomän hela tiden hyllas, ursäktas och försvaras. Det händer hela tiden, av alla möjliga personer. Även av dom som jag tycker borde veta bättre faktiskt. Dessa gör mig jävligt besviken när dom hyllar en man som har en misogyn syn på kvinnor eller "vissa" kvinnor (läs: hora/madonna indelningen). En machoman som tycker det är okej att kalla kvinnor för "bitch" eller "hora" och generellt se kvinnor som sexobjekt och ser ner på kvinnor som inte fyller hans idealbild av en kvinna, vilket vanligtvis är en enda kvinna, alla andra är "horor" eller "bitches". Eller till och med män, Tyler The Creator, som sjunger om att våldta och misshandla kvinnor. Sådant ursäktas och han hyllas trots hans extrema misogyni.

Men fan det räcker med att han skrivit någon bok, gjort någon film eller skapat massor med chauvinistisk macho-skitmusik där han raljerar om kvinnor och hur mycket pengar han har eller hur mycket våld han brukar mot andra. Att dessa mäns (vad för något dom nu har gjort som hyllas av så många) är så extremt populära säger väl någon om den patriarkala värld vi lever i när då många lockas och fascineras av deras kvinnohatar-syn och machodumheter. Ja jag tror faktiskt att det finns en stark lockelse till misogyni och machoidealet. Annars skulle inte musik och filmer som spelar på det vara så populära. toleransen för det skulle inte vara så extremt utbredd. Eller som att folk tycker det är tufft att göra internet memes baserat på någon machomans uttalande i någon låt, som såklart involverat något misogynt sagt om kvinnor. Blä för all denna skit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.