söndag 6 november 2011

Jag älskar ordet bitch!

Jag älskar ordet bitch, det känns så fyllt med styrka. Och tänk efter, den kvinna som alltid vanligtvis kallas bitch är en kvinna som säger ifrån, som blir arg, som visar framfötterna och vet vad hon vill. Patriarchy hate those women. En man kan komma undan med att vara arg och visa vad han vill för då är han en "riktig" man, en karlakarl...

För bara ett par år sedan så hatade jag det ordet, eller jag hatade hur det användes. Det sistnämnda gör jag fortfarande. Men nu har jag tagit tillbaka det och är kär i det istället. Jag kallar mig själv för bitch! Om vänner säger det till mig så blir jag bara glad, för mig är det ett tecken på vänskap och lekfullhet. Vilket jag älskar. Så mina vänner, kalla mig för bitch för ni skiner upp min dag :)

Men ni andra som använder det som en skällsord, det hatar jag. Det är att använda det fel, att använda det misogynt. Det gör inget annat än skada.

2 kommentarer:

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.