måndag 21 november 2011

"Lingerie Football" kanske kommer till Sverige, nät-troll och personer som inte fattar

Det har visst idag varit ett program på någon sportkanal (tror TV4 Sport) om "Lingerie Football". Och i programmet så talades det om att Eupropa och kanske även Sverige kommer få sitt eget "Lingerie Football" lag. Vem sa något om ingen backlash? Vi är snart tillbaka på 1950-talet i denna takt...
På bara några timmar har jag fått nära 500 besökare på mitt äldre inlägg om "Lingerie Football".
Jag tänker inte gå in i djupanalys av denna "sport" i denna inlägg utan det får ni läsa i länken om ni är intresserade av en feministisk analys av denna objektifierande och misogyna smörja. Dock kommer jag bemöta en kommentar och analysera den. Och så tänkte jag visa exempel på kommentarer jag fått till det äldre inlägget:
Anonym skrev: Visst stämmer det att det bara är fula kvinnor som är feminister, stämmer ju iaf in på dig.
Wow, så ovanligt med det där, reducera en feministisk kvinna till hennes utseende och nedvärdera henne..
Anonym skrev: äckliga feminist hora
Oj, så charmigt. Du måste känna dig stolt över denna puckade kommentar, anonym.
Robert skrev: "sport"? Det är mer sport än vad många andra manliga/kvinnliga idrotter är. Och idén bakom? Att marknadsföra kvinnlig idrott genom att använda spelarnas kropp är väl skitbra - De har inga problem med det - vi har inga problem med det (förutom feministerna). Om ingen av de parterna som är intresserad (utövarna och åskådarna)av sporten bryr sig, varför ska då de andra skapa tjafs för de två parter som gillar det och intresserar sig. 
Varför skulle deras döttrar inte få spela? Det är som att se dem i bikini på stranden fast med lite småskydd och ansiktsmålning typ? Och sexobjekt, de är lika mycket sexobjekt som killarna i Ladies Night. Jag tycker det är kul att se kvinnor visa en sida jag inte trodde så många hade. Det är sjukt hårda och tuffa tjejer som gör detta på sin fritid utan betalt, det är en hobby. De VILL göra det här, så LÅT dem göra det. 
Bara för att alla andra otränade avundsjuka tjejer gnäller om objektifiering....är man nöjd och stolt över något så visar man upp det med nöje (vilket många är över sina kroppar där i LFL), har du varit tjock och gått ner i vikt kommer du med största sannolikhet klä dig så dina snygga kurvor syns.
Respektera den fria viljan? :- )  
Ska du svara, gör det då på min blogg. Tja! 
Ja det är ju verkligen en smart ide att istället för att fokusera på kvinnors skicklighet som utövar av sporten, som du vet är poängen, så är det deras kroppar. Precis som vanligt alltså. Sporten är inte intressant, eller kvinnornas kompetens, bara deras kroppar. Ingen skillnad från reklam som säljer typ öl med en halvnaken kvinna som har en ölglas trycka mellan sina störa bröst och putar med läpparna - vad fan har det med produkten att göra? Nej inget, allt handlar bara om att sälja till heterosexuella män och synen är på män att dom bara har ett enda intresse: sex. Trevlig manssyn du har...

Och det finns kvinnor som utövar "Lingerie Football" som skulle vilja att det var mer fokus på deras skicklighet som spelare och inte deras utseende, men dom får inte komma tilltals för det krossar illusionen om "frihet" att få vara ett sexobjekt för den manliga blicken...
Ladies Night är inget i jämförelse med den kulturella och samhälleliga objektifiering som sker av kvinnor hela tiden.

Vad typiskt att gnälla om att allt handlar om "avundsjuka" från feministers sida. Aldrig hört det förut, jo vänta... Alla möjliga sorters feminist kritiserar denna sexistiska och objektifierande smörja, avundsjuka eller kroppsform har inte ett piss med saken att göra.

Ja allt handlar om den fria viljan... inget påverkar eller styr oss på något sätt. Vi föds med allt vi tänker, känner och gör! Eller inte.
Och nej jag svarar på min blogg när du kommentarer, gillar du det inte så kommentera då inte här något mer då.

5 kommentarer:

 1. Grejen är att det finns IWFL redan för tjejer som vill spela football på samma seriösa sätt som killar.

  Lingerie Football skall inte i första hand jämföras med NFL, utan snarare med ett annat puckat amerikanskt påfund - wrestling. D.v.s. undehållning, inte sport. Det är en medvetet sexistisk komersiell produkt i underhållningssyfte. Till skillnad från t.ex. Beach Volley så är det ju iaf uttalat sexistiskt och spelar på det. På gott och ont.

  Kommersiell idrott överlag försöker ju göra sig kommersiellt gångbar genom diverse bra och dåliga medel. Så länge inte den ideella lustfyllda idrotten gör det samma så ser jag inget större problem med det. Och sexism och utseendefixering gäller ju inte bara damsport. Beckham tillhör inte top 500 i världen längre, ändå är han antagligen en av de bättre betalda fortfarande. 187 cm lång sexig Cristiano Ronaldo är 100 ggr bättre reklampelare än 167 cm kort trollful Messi. Nadal tjänar mer än Federer någonsin gjorde på reklam p.g.a. att han utstrålar sex.

  Idrotten är ju dessutom ett av de fälten där könsskillnader blir kraftigt märkbara. Bortsett från ultra-simmning och ultra-marathon så finns det ju ingen icke-bedömmningssport där kvinnor överhuvudtaget kan jämföra sig med män. Därför blir intresset ofta därefter (såvida inte sporten går för fort när män spelar, såsom tennisen gjorde på tidigt 00-tal när ivanisevicserven förstörde hela herrtennisen och damtennisen blev väldigt mycket intressantare). Detta gör att kvinnor kanske tar till desperatare medel än männen för uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 2. Mack:

  Och därmed försvinner hela poängen med att det skulle vara en sport, kvinnors skucklighet spelar liten eller ingen roll. Om folk vill glo på halvnakna kvinnor så kan dom väl stirra på bilder med kvinnor på nätet eller nått.

  Det är heller inte kvinnor bakom denna sport så det har inget att göra med kvinnor som vill uppmärksamm sport som utövas av kvinnor. Allt hänger på att dom ska vara sexobjekt att glo på. Precis som överallt annars i samhället. Dom som vill ha detta tycker jag kan hålla sig till porren.

  SvaraRadera
 3. Ehh jag är lite chockad över kommentarerna. Bloggar ju inte själv men vet självklart om näthat osv men har inte sett vad fan en del faktiskt skriver! Elaka jävlar.

  Maria (Från Westerlundska du vet:)

  SvaraRadera
 4. FumikoFem:

  Det är underhållning med inslag av sport. Skall jag vara lite fördomsfull så tror jag det är exakt samma folk som tycker om just Wrestling som tycker om Lingerie Football. Men jag tycker iaf att de är ärligare att göra som dem att vara utryckligt sexistisk än t.ex. beachvolley som låtsas om att det är en seriös sport. Det är väl lite tragiskt att det är en av få sporter där damdelen har betydligt större åskådare än herrdelen.

  Sedan kan ju säkert en viss upphetsningsdel handla om folk som är intresserade av just kvinnor som råkar visa för mycket av misstag. Vissa tänder ju på sådant, och då är väl blandningen av kroppar i rörelse och minimal kläder optimal. Just den delen kan inte porren skapa eftersom den är "regiserad". Big Brother är ju ett annat typ av sådan program. Obs notera att jag inte tillhör dem som tycker att en tjej (eller man) som råkar visa för mycket på tv mot sin vilja är upphetsande, jag försöker bara ge en delförklaring varför inte porren kan ersätta det hela.

  SvaraRadera
 5. Maria:

  Ja och det där är ganska så standard faktiskt, får höra värre saker.

  SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.