onsdag 2 november 2011

"Vad spelar det för roll vilka ord ni använder era jävla feminister!"

Har ni tänkt vad lustigt det är med personer som reagerar med hat och säger att vi inte ska använda ord som "hen", eller "en" istället för "man", för att det inte ska spela roll? Men om det nu inte spelar någon roll så varför bli så fientligt inställd mot användandet av ord som "hen" till exempel? Om det verkligen inte spelade roll så skulle dom inte reagera heller. Men det gör dom lustigt nog.

En kan undra varför egentligen, rädsla? Ja något är det, annars skulle det inte reaktionerna bli så starka från en del personer. Det är som att dom tror att språket faller samman. Men nya ord introduceras hela tiden och gamla försvinner. Språket förändras. Punkt. Learn to deal with it.

1 kommentar:

  1. David Bergkvist2 november 2011 23:38

    Jag tycker antifeministerna borde vara glada när de hör en kvinlig feminist säga "hen", eftersom då behöver de inte oroa sig över att hen är en manshatare, som de ju är så rädda för.

    Gällande "en" istället för "man": det är ju substantiven "man" och "kvinna" som bör utplånas från svenska språket. Och då gör det ju inget om folk använder pronomenet "man".

    SvaraRadera

Jag tillåter numera även anonyma kommentarer, som ett test så länge. Blir det för mycket troll så stänger jag (igen) ner den funktionen. Och jag granskar också alla inkommande kommentarer innan jag släpper igenom dom. Och till anonyma - skriv gärna ett namn. Det blir lättare med eventuell diskussion då.

Och läs gärna mina regler för min blogg.