Om mig

Jag heter Fumiko och är transsexuell kvinna, feminist samt att jag är bisexuell och en bitch!

Brukar tänka att jag har en rätt så radikal syn på samhället. Och med det så menar jag att jag vill förändra i grunden i detta patriarkala samhälle och synliggöra, analysera, problematisera och bekämpa kvinnoförtrycket som underordnar kvinnan. 

Ett inlägg som handlar om feminism för mig. Del 1 än så länge.

Det handlar för mig om allt möjligt i världen och samhället, alla stora som små frågor, som jag vill analysera, problematisera och kritisera för att kunna förändra. Det handlar också om min vardag där min kamp för att förändra pågår hela tiden då jag kämpar mot misogyni, HBTQ-fobi, rasism och förakt och diskriminering av olika grupper.

Jag skriver då alltså om feminism, och allt möjlig som har med det att göra. Skriver också om HBTQ-frågor, vilket också är som med feminism något som berör mig personligen i min vardag som HBTQ-person. Jag skriver också allkvinnt om olika saker i livet, eller ibland även om själva bloggen. Jag försöker att ha mer intersektionalism i mitt tänkande, men det är inte så lätt, försöker att bli bättre på det.


Jag är dock inte någon som skriver om allt möjligt. Men jag känner inte för att ha en extra blogg för sådant vilket jag vet att en kan ha för det finns dom som läser bloggar enbart för en eller två ämnen som bloggen handlar om och stör sig på om en skriver om att en typ gick ut på en promenad och tog några bilder, men alltså, det är min blogg säger jag till mig själv - så jag bestämmer vad som skrivs!